fredag 23 december 2011

Vit som i veranda

Till vårt hus finns det en tillbyggd inglasad veranda. En inglasad veranda till huset har många fördelar. Till exempel kan man vara mycket aktiv på verandan med olika aktiviteter, av dem kan nämnas; för-odling, whiskey-, vin- och te-aftnar (i den ordningen), middagar från tidig vår till sen höst, kvällsläsning, en sval barnvagnssovplats under den kalla delen av året, värme-uppsamlare på sommaren för att nämna några. Om man dessutom gillar sin veranda för hur den ser ut blir upplevelserna där ännu trevligare. Vår veranda såg ungefär ut som en bastu. Eller som en fjällstuga. Och en sådan association ville vi inte få på vår veranda. Dessa platser må vara trevliga på sitt sätt, men inte här på vår gård, på vår veranda. Vi bestämde oss för att ändra om lite. Till skillnad från resten av huset har vår veranda högt i tak så det fanns plötsligt också mycket plats och rymd! En ljus vit veranda skulle dessutom ge en ännu större rymdkänsla.


Dokumentation av vår furu-bastu-fjällstuge-veranda innan den gjordes om!


Och nu ser alltså verandan ut så här istället och vägen till "vit som i veranda" har varit innehållsrik. Jag har försökt att dokumentera längs vägen.

Som ni kan gissa er till har furu målats (och kvistlackats), ett skåp har slipats och målats. Lite har jag sytt, en hylla fick målas och sättas upp. Roligast var när den gamla damuschangen (hur stavas det?) tvättades. En mycket uppskattad bebislek!



Efter att verandan blev klar har vårt lilla kök, som ligger innanför verandan, fått mycket mera ljus. Men köket skall också göras om, eller i alla fall målas till att börja med. Det är ett projekt som väntar, linoljefärger ska blandas och köksskåps-beslag bytas ut med mera med mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar