söndag 12 maj 2013

Platsbrist

Hur kan det vara möjligt att ha platsbrist undrar jag? Vi som har så gott om utrymme. Men just när det gäller plantor finns det vissa krav såsom ljus och godkända temperaturer. Och med takt med att värmen stiger och sommaren är här på riktigt, så blir omplantering och därmed större krukor (mer plats-behov) ett faktum. What to do?

Vi körde ut de värmetåliga plantorna i verkstan - här ser ni pumpa och frilandsgurka bl.a.
 En strategi är att flytta ut ett gäng i verkstaden. Igår morse insåg vi dock att både kål-plantor och basilika har blivit ätna på, förmodligen av en mus (eller råtta?). Fy för. Vi behöver flytta dem igen förmodligen.

Nu har vi dessutom ett femtiotal tomatplantor som behöver omplanteras eller planteras ut i växthuset. Kruxet är att om frosten kommer en natt dör alla plantor. Vågar man chansa?

Kronärtsplantorna får stå kvar ett tag till

Ett fint gäng plantor men bara en bråkdel av vad som finns

Vår fikonplanta (snart träd?) har tagit sej fint, vi ser t.o.m frukter komma!
Under helgen har vi funderat och funderat. Vi har bestämt oss för att uppdrivningen nog ska ske i vårt växthus under förutsättning att vi har värmetillförsel där under de kallare månaderna. Det är få ställen som kan ge så mycket ljus som ett tunnelväxthus. Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar